OPVANG

Introductie

Gastouderopvang ‘t Toverklasje is een gezellige kleine flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Oudere broertjes en zusjes kan ik in overleg buitenschoolse opvang bieden.
Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar de behoeftes van de kinderen en daar op in te spelen, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient.
Opvang
Opvang
Opvang

Dagindeling:

Regelmaat vind ik erg belangrijk en een goede dagindeling is een onderdeel daarvan.
‘s- Morgens starten wij rustig de dag met een rustige activiteit.
Kinderen mogen zelf aangeven wat ze graag willen doen.
Om 10.00 uur eten we gezamenlijk een gezond fruithapje naar keuze, uiteraard met lekker sapje erbij.
Na het fruithapje gaan we bij goed weer lekker buiten spelen, dit kan in de tuin of in het grote speelpark (op loopafstand).
Bij slecht weer hebben wij genoeg activiteiten binnen waaruit de kinderen kunnen kiezen zoals knutselen, puzzelen, met blokken bouwen, muziek maken, fantasie spelletjes enz.
Om 12.00 uur gaan we met z’n allen aan tafel voor lunch. We eten dan gezellig een boterhammetje.
Er is volop keuze zoals vleeswaren broodbeleg, kaas, jam, smeerworst/kaas, fruithagel, chocoladepasta enz. Bij de boterham kunnen kinderen kiezen uit melk of lekker sapje.
Na de lunch gaan de kleine kindjes naar bedje toe. De grote kinderen kunnen dan thuis, zowel binnen als in de tuin lekker spelen.
Rond 15.00 uur hebben we een snack-momentje. Dit kan een koekje zijn of een gezond hapje zoals komkommertjes/snackworteltjes/ander fruit. Dit gaat natuurlijk in overleg met de ouders. Alle kinderen zijn dan ook weer wakker. We kunnen na het snacken weer lekker met z’n allen bijvoorbeeld een wandelingetje gaan maken of een andere activiteit naar wens totdat de ouders de kinderen komen ophalen.
Bovenstaande is een richtlijn. Natuurlijk kan een dag anders lopen. Ik kijk elke dag samen met de kindjes hoe we er een gezellige dag van kunnen maken.

Wat ik belangrijk vind:

Een goede dagindeling en regelmaat vind ik erg belangrijk.
Ook buitenspelen speelt bij ons een grote rol. Dit kan een picknick zijn, een wandeling naar de bakker, maar ook lekker spelen buiten of een broodje eten in de tuin.
Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar de behoeftes van de kinderen en daar op in te spelen, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het verdient.
Ik vind het belangrijk dat kinderen aan het einde van de dag een leuke dag hebben gehad en dat ze graag de volgende keer met plezier naar mij toe komen.

 

Opvang
Opvang
Opvang

Faciliteiten en omgeving:

Wij wonen in een rustige, kindvriendelijke buurt in de wijk de Grauwe Polder in Etten-Leur. De bredeschool met basisschool ” ‘t Carrillon” en “De Klankhof” liggen op 5 minuten loopafstand. In de directe omgeving zijn er 2 speelparken waarvan 1 met veel grote speeltoestellen en de ander met een voetbalveld. Ook is er op loopafstand een supermarkt met vers brood van de bakker.
In de woonkamer vinden de meeste binnen activiteiten plaats. Er is een grote speelhoek ingericht voor de kinderen met veel speelgoed zoals Lego Duplo, een uitgebreide Little People collectie, knutselspullen, kleurplaten, puzzels enz. Voor de kleinste kinderen is er ook ruimschoots speelgoed en knuffeldieren en boekjes om zich te vermaken.
Wij hebben een ruime achtertuin, voorzien van een groot grasveld en een glijbaan voor de kinderen. Ook hebben wij fietsjes, stepjes en loopauto’s om mee te spelen en een leuk kinder-picknicktafel.
Voor de kinderen hebben we een aparte slaapkamer ingericht voorzien van dubbel ledikant en grote commode.